Vrede

zwanenHet ZIM thema van deze maand is vrede. We hebben kunnen zien dat de één zich laat inspireren door dit thema en een mooi gedicht maakt, weer een ander inspireert het tot het maken van een mooie foto. (Waar wij, eind dit jaar, dan weer een fantastische bundel van gaan maken. Maar daarover een andere keer). Ik wou het nu gewoon even met je hebben over vrede. Wat roept het woord vrede bij jou op?

Richt de komende periode, gewoon zo nu en dan eens, je aandacht op het woord vrede. Of ga eens een moment rustig zitten. Ontspannen, doe je ogen dicht, haal een paar keer diep adem, leg je handen eens op je hart en denk dan eens aan vrede. Aan wat het voor jou betekent. Wat komt er in je op? Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat ruik je?

Ik merk dan dat ik meteen in een andere energie kom. Een andere frequentie. Een andere trilling, noem het een vermogender stemming. Zo eenvoudig is het dus om je zelf onmiddellijk in een vermogender stemming te brengen. Een staat, een toestand van moeiteloosheid. Van vrijheid. Van creativiteit. Van inspiratie. Van rust. Van stilte. Van zijn. Van in de flow zijn, so to speak.

Vrede is een prachtig thema, net zoals overigens de rest van de ZIM thema’s, om eens verder uit te diepen en meer aandacht aan te geven. Alles wat je aandacht geeft groeit, wees je dus bewust van waar je aandacht is en waar je je aandacht aan schenkt. Een mooie manier om een bepaald thema uit te diepen is intuïtief schrijven. Vanuit die verbinding met je hart te schrijven. Wil je het ook eens proberen of vind je het leuk om samen te schrijven? Wees dan welkom bij één van mijn workshops, cursussen, of de (gratis) schrijfuurtjes. Check hiervoor de website: www.zinizdeventer.nl en kijk onder het kopje schrijfworkshops.

Draag de vrede mee in je hart deze week.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s