Over verwerken door te schrijven

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik ervaar dat het grootste probleem van onze huidige maatschappij is, de enorme informatiestroom waarmee we dagelijks overspoeld worden. En ik zie hoeveel mensen daarmee worstelen. Ons leven lijkt te worden beheerst door onze telefoons, aanhoudende bliepjes die ons vertellen dat er weer een whats-appje is binnengekomen, er een nieuwe mail in je postvak zit, of dat iemand op FB, Twitter of Instagram een nieuw bericht geplaatst heeft. Gelukkig kun je de bliepjes uitzetten, maar dan nog, als ik op enig moment FB weer open of mijn mail check, dan zie ik dat er weer tig berichten zijn binnengekomen. En omdat ik een eigen business heb, kan ik me er ook niet altijd aan onttrekken.

Maar ik zorg er wel voor dat ik mij op dagelijkse basis, heel doelbewust, onttrek aan deze gekte. Want dat is het in zekere zin toch wel een beetje. Ik zeg altijd internet is, in die zin, een zegen en een vloek. En voor mij is het belangrijk om daarin een goede balans te vinden. Dus af en toe even geen telefoon, geen FB. En erop uit, de natuur in, om toch vooral in contact te blijven met onze Bron. Maar dat lukt niet iedere dag en dus is het voor mij zaak om goed afgestemd te blijven. Te mediteren, en te schrijven. Schrijven is een heel mooie manier vind ik, om de hoeveelheid aan informatie en indrukken te verwerken en afgestemd te blijven op ons hart. En zeker in combinatie met meditatie, en dat rijmt. En dat geeft dan ook weer nieuwe inspiratie. En dat rijmt ook. 🙂

Een ander nadeel van onze huidige tijdgeest vind ik de oppervlakkigheid er van. Maar ik heb altijd al een afkeer gehad van oppervlakkigheid. En dat is ook de reden dat ik de Intensive geef. Waarin we in 7 weken echt een diepgaande ont-dekkingsreis maken. De verbinding via social media is prachtig, maar alleen dan wanneer je eerst zelf de verbinding met je hart hebt gemaakt. En van daaruit je acties onderneemt. Dan dragen we, in positieve zin, iets bij aan het collectief. En het is altijd zaak om daarin onnoemelijk eerlijk te zijn naar jezelf.

Ik draag het belang van het dagelijks schrijven natuurlijk van harte uit, omdat het mij zelf zo enorm veel gebracht heeft en dat eigenlijk voor iedereen geldt die ermee begint en het consequent blijft doen. Ik heb de mooiste dingen zien gebeuren. En hoewel ik schrijven, in welke vorm dan ook, alleen maar kan aanmoedigen en dat ook zal blijven doen, zal duidelijk zijn dat ik ook op dat vlak, niet ga voor de oppervlakkigheid, maar voor diepgang. En dat betekent dat ik ook in mijn workshops dagboek schrijven, daarop gericht ben.

Heb jij soms ook moeite met de overkill aan informatie en kun je er door overspoeld raken? Misschien is intuĂŻtief schrijven dan wel iets voor jou. Check de website: www.zinizdeventer.nl onder het kopje schrijfworkshops, en als je naar beneden scrollt zie je het aanbod.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s