BLOG: Wat schrijven voor jou kan doen.

Het is niet voor niets dat ik dit jaar besloten heb mijn missie om heel Holland aan het schrijven te krijgen, uit te dragen. Dat doe ik natuurlijk alleen maar omdat ik uit eigen ondervinding en die van vele anderen, kan zeggen dat op dagelijkse basis schrijven, je zoveel waardevols kan opleveren. Toen ik (nu bijna 4 jaar geleden) begon met ZiNiZ, de boekwinkel en de activiteiten, had ik eigenlijk geen idee wat me te wachten stond. Maar het ondernemerschap is toch echt een andere tak van sport dan het beroep van hulpverlener en therapeut. Iets dat ik meer dan 30 jaar gedaan had.

Het was in het begin dan ook beslist geen onverdeeld genoegen. Ik kon mijn draai niet echt vinden. Ik heb zelf een hele tijd meditaties gegeven en workshops met de tarot, maar het bevredigde me op de één of andere manier niet. Tot ik in mezelf ging investeren. Ik ging mijn licht eens elders opsteken. Ik volgde workshops en trainingen bij o.a. Janosh, kunstenaar en visionair en een enorme inspirator voor mij en daarna volgden nog vele andere (ondernemers)coaches en nog steeds investeer ik volop in mezelf. En bij alle trainingen die ik volg(de) moet je schrijven.

En zo’n anderhalf jaar geleden ben ik daar mee begonnen, op dagelijkse basis en ik kan je vertellen dat ik nog nooit zoveel geleerd heb en gegroeid ben als in dat afgelopen anderhalve jaar. Het heeft me in contact gebracht met mijn passie, mijn dromen en diepste wensen. Het heeft me oude pijn helpen helen en me enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Het heeft me het leven en alles wat daarin gebeurt veel meer leren waarderen. Ik heb meer compassie gekregen met mezelf en ben meer gaan houden van mezelf en daardoor ook van de mensen om me heen.

Maar sowieso heb ik meer vertrouwen gekregen in het leven zelf. Ik weet nu dat alles wat op mijn pad komt precies juist is voor mij op dat moment. En hoe ik daardoor veel meer vrede, rust en vreugde in mijn leven ben gaan ervaren. Ik heb geleerd beter mijn grenzen aan te geven, meer liefdevol te communiceren, mezelf waardevol te vinden, te geloven dat ik iets te bieden heb aan anderen en van betekenis kan zijn. En ik heb geleerd dat ik niet meer iedereen hoef te pleasen (ik was nogal een pleaser), er niks mis is met nee zeggen, dat het prima is om soms onzeker te zijn, of bang, dat het geweldig is om uit je comfortzone te komen en nieuwe, spannende dingen te doen. En dan te ontdekken dat de angst volledig ongegrond was. En de angst alleen maar in mijn hoofd bestond. En ik heb ontdekt dat er ook niemand dood gaat als ik eens iets doms doe, of ergens in faal, of een verkeerde uitspraak doe die niet goed valt. It’s all in the game.

Wat verder het mooie is aan dagelijks schrijven, is dat je er dus heel bewust iedere dag voor kiest om tijd aan jezelf te besteden en aandacht aan je zielenroerselen te geven. Meer af te stemmen op de stem van je hart en te (leren) luisteren naar de fluisteringen van je ziel. De stem van je intuïtie. Ik kan er nog een heleboel meer over zeggen en schrijven en dat zal ik ook zeker blijven doen. Maar het beste is toch om het zelf te ervaren. Ga gewoon aan de slag, bekijk de 11 stappen hieronder hoe je het beste kunt beginnen en begin dan gewoon.

Heb je behoefte aan een steuntje in de rug? Of vind je het gewoon leuk om te schrijven? Of wil je er eerst nog wat meer van weten en het eens proberen? Kom dan naar één van mijn maandelijkse GRATIS schrijfuurtjes op de zaterdagmiddag.

De eerstvolgende twee data zijn: zaterdag 3 maart en zaterdag 7 april.

Tijd: van 14.00 tot 15.00 uur. Wel graag even laten weten dat je komt via: info@zinizdeventer.nl

Of kom naar de workshop: dagboek schrijven. Op woensdag 21 maart.

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs: 25,- euro Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

Of kijk op de website: www.zinizdeventer.nl voor meer informatie over de schrijfcursussen en trainingen die ik geef onder het kopje: schrijfworkshops.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s