Happy New Year

Allereerst wens ik iedereen natuurlijk een heel Happy New Year. Heb je wel eens goed gekeken naar die woorden? Happy New Year? Ik interpreteer ze als volgt; dat ieder moment nieuw is en dat daarin happiness te vinden is. In het nieuwe, in het onbekende, in het tegemoet treden van het leven zoals zich dat aandient. Ieder moment opnieuw.

Want als ik mezelf de vraag stel waar ik het meest van heb genoten het afgelopen jaar, dan is dat van de ontmoetingen met nieuwe mensen, het doen van nieuwe dingen, zonder me te bekommeren om de uitkomst. Gewoon genieten van het doen van al die dingen. Samen met al die mooie nieuwe mensen. Is dat uiteindelijk niet het doel van het leven? (Het) te genieten? Zo je wilt, het pad van vreugde te volgen? Het leven voluit (te) leven?

Maar veel mensen leven niet echt. Ze hangen avond aan avond op de bank en kijken daar naar het leven van anderen. Niks mis met af en toe een avondje bank hangen, maar je begrijpt wat ik bedoel. Of ze gaan iedere dag, en velen vaak ook nog met tegenzin, naar hun werk om daar hun baas te helpen zijn droom te realiseren. I.p.v. zich af te vragen of en hoe, ze hun eigen dromen (wellicht) zouden kunnen realiseren.

Men maakt zich druk om geld, kiest liever voor zekerheid, vastigheid, vanwege hypotheken, en/of andere verplichtingen, kortom allemaal excuses waarom men niet voor het pad van vreugde kiest. Blijkbaar heeft ergens de overtuiging post gevat dat het volgen van het pad van vreugde, door te doen wat je echt het allerliefste wilt, niet samen gaat met het verdienen van (genoeg) geld. Om aan al die bovenstaande verplichtingen te voldoen.

Maar wat als nu het tegenovergestelde waar blijkt te zijn? Namelijk dat je het meest succesvol zult zijn (en dus het meeste voldoening uit zult halen en het makkelijkst geld mee zult verdienen) als je doet wat je het liefste doet? Klinkt dat eigenlijk niet heel logisch? Als je al je dromen en verlangens juist waar maakt. En als je de ene droom hebt waar gemaakt, dan komt er vanzelf weer een nieuwe droom en een nieuw verlangen naar boven drijven. Dat erom vraagt om (tot) uit(drukking) gebracht te worden. It’s an never ending story. Maar wat voor één.

Als ik mensen er naar vraag, dan blijkt vaak dat een heleboel mensen niet eens goed weten wat nu eigenlijk hun soulpurpose, hun roeping, hun bestemming, is. Want we hebben namelijk nu eenmaal allemaal onze eigen unieke blauwdruk. Dus wanneer leven wij het leven het meest optimaal? Als we dat doen waartoe we bestemd zijn. En waar we goed in zijn. Iets dat we graag doen. Het allerliefste doen zelfs. Kortom als we ons op het pad van vreugde begeven. Maar daartoe is het allereerst zaak helder te hebben en te ontdekken wat onze soulpurpose is. Onze zielbestemming. En ons vervolgens te bevrijden van de belemmerende overtuigingen die ons vertellen dat een droomleven voor ons niet is weggelegd.

Ik heb tussen Sinterklaas en Kerst weer eens iets nieuws gedaan, namelijk een online inspiratieweek gehouden. En in het nieuwe jaar ga ik van start met mijn eerste online training. En die heb ik, hoe toepasselijk, genoemd: ont-dek je soulpurpose.

In een training van 4 weken, krijg je iedere week een nieuwe sleutel aangereikt om die week mee aan de slag te gaan. Je krijgt hele gerichte (intuïtieve)schrijfoefeningen, meditaties, visualisaties en andere opdrachten. Je kunt ze volgen in je eigen tijd en tempo, lekker vanachter je computer of je laptop.

Wat leer je in die 4 weken?

Je ontdekt je wat jouw soulpurpose is.

Je ontdekt wat jouw belemmerende overtuigingen zijn en je krijgt handvatten aangereikt hoe je jezelf hiervan kunt bevrijden.

Je leert hoe je jouw gewoontepatronen kunt doorbreken.

Hoe je jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt versterken en verankeren.

Je leert hoe je jezelf in een (energetische) staat van passie en enthousiasme kunt brengen.

Hoe je kunt afstemmen op je ware potentieel.

En je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven door in actie te komen.

Start: 4 februari. Prijs: 25,- euro.

Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s